Filmkritikerne David Thomson, Dana Stevens og Christine Masson til filmfestivalen i Tromsø for å diskutere det beste av norsk film 2015

Norsk Filmkritikerlag har invitert de respekterte og toneangivende filmkritikerne David Thomson, Dana Stevens og Christine Masson til Tromsø for å delta i en samtale om det norske filmåret 2015.

David Thomson (74) er opprinnelig brite, men bosatt i San Francisco. Han har skrevet et 30-talls bøker om film, blant annet det omfangsrike oppslagsverket A Biographical Dictionary of Film (1975), Orson Welles-biografien Rosebud (1997) og det sedvanlig særegne historieverket om Hollywoods gullalder The Whole Equation (2004). Thomson står dessuten bak bøker om alt fra Nicole Kidman (2006), Psycho (2009), til et essay om skuespillerkunsten, Why Acting Matters (2015), som også er hans nyeste utgivelse.

Dana Stevens (49) er hovedanmelder for Slate.com og en sentral og anerkjent stemme i dagens amerikanske filmkritiske offentlighet. Stevens er også fast medlem i den populære podcasten Slate’s Culture Gabfest.

Christine Masson er en av Frankrikes mest kjente filmkritikere og leder det populære filmprogrammet On aura tout vu på France Inter med flere millioner ukentlige lyttere.

Stevens, Masson og Thomson skal analysere og diskutere tre norske filmer fra 2015:

Louder Than Bombs, av Joachim Trier

De nærmeste, av Anne Sewitsky

Brødre, av Aslaug Holm

Thomson vil være i Tromsø fra mandag 18. til fredag 22. januar. Han skal også holde en innledning til visningen av Jacques Rivettes 12 timer lange opus OUT 1 og foredra på et seminar for norske filmkritikere om skuespillerkunsten.

Stevens vil være i Tromsø fra onsdag 20. til fredag 22. januar.

Masson vil være i Tromsø fra mandag 18. til torsdag 21. januar.

Samtalen mellom Thomson, Stevens og Masson foregår onsdag 20. januar kl 18 på Kulturhuset i Tromsø. Ordstyrer er Siss Vik fra NRK.

Samtalen vil streames live på Morgenbladets streamingportal.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Det norske konsulatet i New York.

Ta kontakt med Ulrik Eriksen (Norsk filmkritikerlag) for evt intervjuavtaler.

Ulriken1@hotmail.com Tel: 40450694